fotografija: (c) Raphael Maglonzo

Tessa Dare

 


Tessa Dare autorica je jedanaest povijesnih ljubavnih romana koji su se popeli na sam vrh liste bestsellera New York Timesa.

 

Knjige su joj osvojile brojne nagrade uključujući i prestižnu nagradu RITA udruge američkih pisaca ljubavnih romana. Prevedene su na više od deset svjetskih jezika.

 

Magazin Booklist proglasio ju je "novom zvijezdom povijesnih ljubavnih romana."


Živi u južnoj Kaliforniji sa suprugom, dvoje djece i parom kozmičkih mačaka. 

Knjige

 

Seriju knjiga o primorskom mjestašcu Spindle Cove (Vretenastoj Uvali) obožavaju čitatelji širom svijeta. Svaki je roman zasebna cjelina, no uživat ćete ih čitati i kao seriju. Prva knjiga otkriva strastvenu priču o ljubavi Susanne i Bramwella.

Noć predaje

 

Dobro došli u Vretenastu Uvalu, prelijepo primorsko mjestašce s čistim morskim zrakom kamo krhke djevojke dolaze na oporavak, no muškaraca u najboljim godinama… nema ni za lijek. Ili možda ipak ima?

Vretenasta Uvala je odredište za posebnu vrstu dobro odgojenih mladih dama: onih bolno stidljivih, mladih supruga otrežnjenih bračnim životom te mladih dama prekomjerno očaranih pogrešnom vrstom muškaraca. Stanovnici smatraju ovo mjesto pravim rajem na zemlji.

No Victor Bramwell, novi grof od Rycliffa, zna da tu ne pripada. 

 

>> Više

Tjedan dana za ljubav

Minerva Highwood, stanovnica Vretenaste Uvale i zakleta usidjelica, mora otputovati u Škotsku. Colin Sandburst, Lord Payne, razvratnik najgore vrste, mora biti... bilo gdje samo ne u Vretenastoj Uvali.

 

Ovaj nespojiv, neobičan par prisiljen je lažirati jednotjedni bijeg od kuće. Pritom moraju uvjeriti svoje obitelji i prijatelje da su zaljubljeni. No njihovo putovanje dugo stotine kilometara ne započinje nimalo romantično već bijegom od razbojnika u kojem moraju preživjeti svoje najgore noćne more. Osim toga, dok danju dijele tijesnu kočiju, a noću još manji krevet, moraju odolijevati napasti da se ne poubijaju.

 

>> Više

Vjenčanje u ponoć

Nakon što se godinama brinula sama o sebi, Kate Taylor nalazi prijateljstvo i prihvaćanje u Vretenastoj Uvali, no i dalje žudi za ljubavlju. Posljednje mjesto na kojem bi je tražila jest u naručju poručnika Thornea, zapovjednika pričuvne vojske, toliko hladnog koliko i brutalno zgodnog.

 

Kada se, tražeći Kate, u selu pojave zagonetni stranci, Thorne odluči glumiti njezinog zaručnika. On tvrdi da je njezina sigurnost njegov jedini motiv, no zašto je u njegovom poljupcu toliko prigušene strasti?

 

Davno je Samuel Thorne posvetio svoj život zaštiti Kateine sreće i mira. On joj želi samo najbolje i zna da to ne uključuje udaju za čovjeka poput njega. Kako bi preživio lažne zaruke, mora držati ruke dalje od njezinoga zamamnog tijela, a njezine tople osmijehe prognati iz svog ranjivog srca.

 

Tako će se ovaj okorjeli ratnik naći u svojoj najtežoj bitci, i to prvoj koju mu je suđeno izgubiti.

 

>> Više

Serija Vretenasta Uvala

Višestruko nagrađivana, jedna od najblistavijih zvijezda povijesnog ljubavnog romana, Tessa Dare svakom svojom knjigom čitateljima jamči vrhunsku zabavu i užitak. Njezin lepršav, inteligentan i nadasve duhovit izričaj natjerat će vas da sve romane iz sjajnog serijala o selu Vretenastoj Uvali pročitate u jednom dahu, a njezine ćete likove nedvojbeno obožavati - od junakinja koje su možda krhke građe ili naoko neugledne, no itekako čvrsta i borbena duha, do neodoljivih junaka u koje se jednostavno morate zaljubiti.