Courtney Milan

 

Za razliku od svojih kolegica, Courtney Milan se umjesto diplome iz engleske književnosti ponosi diplomom iz teorijske fizike i kemije. 

 

Njezine su knjige nekoliko puta bile na listi bestsellera New York Timesa i USA Todaya. Bila je finalistica na nagradu RITA i nominirana za nagradu za najbolji prvi povijesni romantični roman od RT Reviewer's Choicea.

 

Drugi joj je roman izabran za najbolji roman 2010. u izboru magazina Publishers Weekly.

 

Trenutno živi na Stjenjacima s mužem, psom i mačkom.

 

fotografija: (c) J. Novakovic

Knjige

 

Courtney Milan smješta junke svojih romana u šezdesete godine 19. stoljeća, u doba industrijalizacije Engleske. Predstavljamo je prvom knjigom Rat vojvotkinja koja predvodi seriju o Naopakoj braći čija su srca osvojile snaže i samostalne žene, prethodnice današnjih feministica.

Rat vojvotkinja

 

Minerva Lane tiha je djevojka s naočalama kojoj na balovima nitko ne prilazi, no ona želi da tako ostane zauvijek. Razlog je jednostavan - kad je posljednji put bila u središtu zbivanja, sve je pošlo po zlu, štoviše, dogodila se takva tragedija da je morala promijeniti ime kako bi pobjegla od skandalozne prošlosti.

 

Zato ona želi biti neugledna djevojka koju nitko ne zove na ples. Prednost te njezine odluke je i ta što joj tako nitko ne gazi po nogama. Ni zgodan vojvoda koji je upravo stigao u grad ne može je pokolebati u želji za anonimnošću. Međutim, ono što će dobiti jest neželjena pozornost.

 

Robert Blaisdell, vojvoda od Clermonta, iskusan je muškarac kojeg je teško zavarati, pa kad mu Minnie prizna svoje namjere, on odmah shvati da se iza neupadljivog držanja i naočala skriva nešto potpuno drukčije.

 

Kako i sam ima tajne, trudi se otkriti njezine prije nego što ona stigne do njegovih, no ovoga je puta u toj naizgled stidljivoj gospođici našao ravnopravnog protivnika.

 

>> Više

Za razliku od Anne Campbell, Tesse Dare i Sabrine Jeffries tri autorice, Courtney Milan radnju svojih romana smješta u doba industrijalizacije Engleske. Njezine su junakinje snaže i samostalne žene, prethodnice današnjih feministica, koje su osvojile srca ozloglašena Naopake braće. Oni su neodoljivo šarmantni i socijalno osviješteni pripadnici aristokracije koji se unatoč svojem položaju i tadašnjem društvenom ozračju bore za prava žena, no istodobno su i pravi, dominantni muškarci koji junakinje ovih romana obaraju s nogu strastvenim poljupcima i vatrenim dodirima.