Nove zvijezde New Adulta

 

Za naše prve dvije autorice novog žanra koji uvodimo ove godine izabrali smo istinske zvijezde: Colleen Hoover koja je stekla kultni status na internetu prije nego su je pronašli veliki američki nakladnici i Elle Kennedy koja je svojom serijom o hokejašima poharala sve Goodreadsove liste najiščekivanijih i najomiljenijih knjiga. Naravno, na svim tim listama u društvu je poznatije i slavnije CoHo (kako joj tepaju čitatelji). U ove ćete se autorice garantirano zaljubiti i s nestrpljenjem iščekivati svaku njihovu novu knjigu. 

Našim omiljenim spisateljicama dodali smo i treću, Karinu Halle čiji roman "Kako smo napisali erotski ljubić" izlazi u ljeto 2018. Ne sumnjamo da ćete i nju zavoljeti i da će se ubrzo naći i među vašim omiljenim autoricama.

Kad su Colleen Hoover otkrili književni izdavači uz čiju se pomoć vinula na vrh ljestvice bestellera New York Timesa, ona je već imala status fenomena suvremenog nakladništva nizom knjiga (Slammed, Point of Retreat, This Girl, Hopeless) objavljenih samo u elektroničkom izdanju. 

Otad niže uspjeh za uspjehom svojim nevjerojatno originalnim i duboko emotivnim pričama koje se čitaju u jednom dahu!
 

Elle Kennedy, autorica bestsellera New York Timesa, odrasla je u predgrađu Toronta u kanadskoj pokrajini Ontario. Diplomirala je engleski jezik na sveučilištu York. Još je od malih nogu znala da želi biti spisateljica i već je kao tinejdžerica aktivno počela raditi na ostvarivanju svoga sna. Ona voli snažne junakinje, seksi alfa junake i pravu dozu seksualnog naboja i opasnosti koja priču čini zanimljivijom!

Karina Halle bivša je putopisna i glazbena novinarka te autorica bestsellera New York Timesa i USA Todaya. Osim romana Kako smo napisali erotski ljubić (Smut), među njezinim popularnijim knjigama su i The Swedish Prince, The Pact, Love, in English, The Artists Trilogy, Bad at Love i preko 45 ostalih seksi, luckastih i romantičnih priča i sjajnih serijala. 

Nove zvijezde povijesnih ljubavnih romana

 

Predstavljamo vam peterolist autorica koje slobodno možemo nazvati suvremenim nasljednicama Jane Austen, čijim su remek-djelima nadahnuti njihovi senzualni romani. No zahvaljujući činjenici da su pisani dvjestotinjak godina kasnije, stil i rječnik im je suvremen te oslobođen ograničenja koje je slavnoj autorici nametalo tadašnje vrijeme, pa ćete osim u duhovitim i toplim ljubavnim pričama moći uživati i u slobodnijim, vješto i s ukusom opisanim erotičnim prizorima.

Višestruko nagrađivana, jedna od najblistavijih zvijezda među autoricama povijesnih ljubavnih romana, Tessa Dare svakom svojom knjigom čitateljima jamči vrhunsku zabavu i užitak. Njezin lepršav, inteligentan i nadasve duhovit izričaj natjerat će vas da sve romane iz sjajnog serijala o selu Vretenastoj Uvali pročitate u jednom dahu, a njezine ćete likove nedvojbeno obožavati - od junakinja koje su možda krhke građe ili naoko neugledne, no itekako čvrsta i borbena duha, do neodoljivih junaka u koje se jednostavno morate zaljubiti.

Veteranka među našim autoricama, plodna spisateljica Sabrina Jeffries pripovijeda nam o trojici polubraće, nezakonitih sinova regenta Georgea, princa od Walesa, koji sklapaju savez kako bi jedni drugima pomogli ostvariti svoje najvažnije ciljeve, a sudbina ih pritom nagradi i ljubavlju žena njihovih života. Knjige pršte inteligentnim dijalozima, iskričavim humorom, romantičnim prizorima i snažnim erotskim nabojem. Ljubitelji povijesnih ljubavnih romana neće odoljeti malim slatkim zadovoljstvima kojima obiluju ove priče. 

Autoricu Annu Campbell nazivaju kraljicom regency noira, zbog pomalo mračnog, intenzivnog stila pisanja i jednako intenzivnih likova, opterećenih problematičnom prošlošću. Tri romana iz njezina serijala Sinovi grijeha govore o trojici prijatelja koje povezuje slična obiteljska situacija – nositelji su plemićkog naslova koji im realno ne pripada jer su začeti u izvanbračnim vezama. Osim psihološke drame karakteristične za sve knjige Anne Campbell, njihove priče sadrže i iznimno vruće prizore seksa koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Za razliku od naše prve tri autorice, Courtney Milan radnju svojih romana smješta u doba industrijalizacije Engleske. Njezine su junakinje snaže i samostalne žene, prethodnice današnjih feministica, koje su osvojile srca članova ozloglašenog Bratstva ljevorukih. Oni su neodoljivo šarmantni i socijalno osviješteni pripadnici aristokracije koji se unatoč svojem položaju i tadašnjem društvenom ozračju bore za prava žena, no istodobno su i pravi, dominantni muškarci koji junakinje ovih romana obaraju s nogu strastvenim poljupcima i vatrenim dodirima.

Našem sjajnom četverolistu dodali smo još jednu vrlo popularnu, svestranu, mnogostruko nagrađivanu i nadasve plodnu autoricu. Jennifer Ashley uspješna je u raznim žanrovima, no onaj koji je nas najviše privukao jest, dakako, povijesni ljubavni roman. Njezini su junaci zgodni, crvenokosi, visoki i kršni, dominantni, problematični i naglašeno seksipilni lordovi iz Škotskog Visočja, koji žare i pale visokim krugovima engleskog i škotskog viktorijanskog društva. Neke ih žene nalaze neodoljivima zbog opasne energije kojom zrače i skandaloznih priča koje o njima kolaju, druge ih se pak boje. Samo snažne žene mogu osvojiti srce tih neotesanih gorštaka koji se bez obzira na svoje aristokratsko podrijetlo ne znaju baš pristojno ponašati u društvu dama. Srećom, prave žene znaju prepoznati i cijeniti ono što se krije iza fasade grubih muškarčina koji su, doduše, fenomenalni u krevetu, ali i veoma zatvoreni i ranjivi...